Bijgaardehof

Scroll down

In Sint-Amandsberg wordt de voormalige fabriek van Malmar omgebouwd tot een project voor groepshuisvesting. Het Bijgaardehof zal 57 wooneenheden en een nabij gelegen gezondheidscentrum huisvesten. Het Bijgaardehof wordt daarmee het grootste gegroepeerde woonproject van het land.

JANUARI 2018

architect: BOGDAN & VAN BROECK

Roots Landscape | Nick Lambrecht Atelier voor Tuin- en Landschapsarchitectuur Gooik

Met de hulp van het bedrijf Sogent (een Gentse stedenbouwkundige onderneming) werkten de toekomstige bewoners de voorbije maanden intensief samen om plannen voor hun nieuwe woning op te maken. BOGDAN & VAN BROECK vertaalde de ideeën in een concreet masterplan.

Voor de architect van de tuinen en het landschap was de missie om de gebieden tussen de nieuwe wooneenheden te ontwikkelen tot multifunctionele ruimtes die in groepen of individueel kunnen worden gebruikt. De toegangen en de percelen van de site werden bedekt met een robuuste betoncoating, afgewisseld met een halfharde coating.

In combinatie met de waterretentiebekkens zorgt dit voor een goed waterbeheer op het terrein. Ten slotte heeft de site een nabijgelegen groene ruimte, ecologisch en functioneel, die is verbonden met het aangrenzende park en voldoet aan de behoeften van de gebruiker. In samenwerking met Stijn Peeters en Wout Roggeman.

Roots Landscape | Nick Lambrecht Atelier voor Tuin- en Landschapsarchitectuur Gooik

Het Team

Experten in de architectuur: Adam & Eva architecten, A-lab, As architectuur, Architecten Buro Bruno Longeval, Mossoux architecten, Hervé vanden Haute architecten

Experten in tuinaanleg en groenbeheer: Lima Verde, Laurens Coenen tuinen, Green concept group, Tuinen van Schepdael

Experten voor bijgebouwen op maat: VDB wood solutions, Suncomfort, JV Creations

Experten in zwembaden: Zwembadhall, Eaux paradis

Experten in Metaal en poort werk: De soudeur, Thienpont Bart